Cheer

Cheerleading er en sport der lagene konkurrerer mot hverandre med koreograferte show. Lagene lager show (rutiner) som best mulig skal fremheve det lagene er gode for.

Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer/chant (som er rop), hopp, turn og stunts. 

Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt og synkrone bevegelser og timing er viktig. Hvordan elementene utføres er vesentlig. En cheerleader skal alltid smile, vise spirit, styrke og energi som skal smitte over på publikum.  

For å kunne kalle det man driver med for cheerleading må alle elementene som er nevnt over være med og brukes sammen. Det finnes trenerkurs, dommerkurs og treningsleirer for å kunne utvikle utøvere og trenere i cheerleading i Norge.

Cheerleading startet på Princeton University i USA for over 100 år siden. På 80-tallet begynte man med egne konkurranser for cheerleadere. De første lagene i Norge startet opp så sent som på midten av 90-tallet, men i dag er cheerleading en av landets raskest voksende idretter. Cheerleading er i dag en konkurranseidrett som er anerkjent av Norges Idrettsforbund. Norge er i toppen både i Europa og verden, med medaljer både fra EM og VM. Det internasjonale forbundet International Cheer Union har 3,5 millioner medlemmer i over 100 medlemsland fra hele verden og jobber i dag med å få cheerleading inn som prøvegren i OL.

Cheergruppen North Nova trener fram mot NM hvert år. Målet vårt er å skape et trygt og fremgangsrikt miljø for våre utøvere. 

Se video av hva cheerleading er her:

Cheerleading demo

Kilde:

Norges Amerikanske idretters forbund

Mer om cheerleading

Til påmelding