w

Perfekt landing

Gratulerer til sølvjentan på Landsturnstevne 2017!

28.06.201708:43 Hege Ness Grøtterud

B&OI turn stiller med fire tropper og seksti utøvere under Landsturnstevne i Haugesund. I kveld ble det pallplass da den yngste troppen gikk på matta oppvisningskonkurransen Amanda. Tema var flybyen Bodø.

Mer enn 2000 utøvere er samlet i Haugesund i disse dager. Det var i oppvisningskonkurransen Amanda Bodø stakk av med en delt andreplass, sammen med Fredrikstad. Totalt stilte 12 tropper i denne klassen.

Annette Lillegaard har selv turnet i tre år, og er storfornøyd. – vi har jobbet mot dette i to år nå. Det er kjempegøy når alt klaffer. Vi gjorde vårt beste, og det var bra nok i kveld. Hun er strålende fornøyd selv om Sem stakk av med seieren.

Flybyen i fokus

I denne klassen er valg av tema viktig. Damene fra Bodø hadde valgt flybyen Bodø som sitt konsept. Med svarte og blå drakter ble det både flyver’n, servering og turbulens underveis. – valg av tema er kanskje ikke helt tilfeldig, medgir Annette. Totalt jobber fem av damene i flyselskapet Widerøe, som også var inspirasjonen for valg av musikk.

Veronica Kåring er en av tre trenere for troppen. – vi er stolte over å representere byen sin som i 2016 ble kåret til Norges mest attraktive by. Med spennende prosjekter som bl.a Ny By – Ny Flyplass like om hjørnet, var valg av tema enkelt.

Med mange nye ombord

Troppene fra B&OI på landsturnstevne har damer fra 25 til 78. Mange av de eldste har turnet fra de var småjenter, mens andre hadde sin debut i Haugesund. Felles for dem alle er at de elsker turn og har det svært gøy på trening sammen. - turn er en fantastisk idrett som varer hele livet, forteller Veronica. Selv har hun bakgrunn fra sportsdrill. Nå er hun trener for tre grupper i B&OI.

Heier hverandre fram

I morgen er det oppvisning til Damer 2. Disse stiller på et fellesprogram med mer enn 700 utøvere. Etter det skal veteranene ut på matta. Vi gleder oss, forteller Veronica. Klubben har et fantastisk samhold på tvers av lagene.

Gleder seg til ny turnhall

I disse dager ferdigstilles turnhallen på Mørkved, som vil gi topp fasiliteter for denne idretten i Bodø.

Håpet er økt rekruttering blant både yngre og eldre Bodøværinger. – vi gleder oss til å komme på plass. turn er andre største sport i Bodø, så dette har vi ventet på lenge!, sier Veronica.

Landsturnstevne arrangeres hvert fjerde år. Bodø var vertskap i 1994. Med ny hall på plass er det kanskje en anledning å invitere til ny samling i nord?

Samtidig med Landsturnstevne arrangeres Norgesmesterskap i apparatturn, troppsgymnastikk, rytmisk sportsgymnastikk, i tillegg til Landsturnstevne med oppvisningskonkurranser og -tropper.

- Det har vært utrolig gøy å se så mange utøvere på et så høyt nivå, sier Annette Lillegaard, som så herrefinalen i tumbling, trampett og frittstående i går. disse utøverne er i toppskiktet i Europa. Utrolige prestasjoner med imponerende kraft, styrke og presisjon.

Les mer om Landsturnstevne her